ADHD for voksne

Et skridt videre - mestringsgruppe for voksne med ADHD

 

 

Hvad er en mestringsgruppe?

ADHD giver i varierende grad mennesker med ADHD udfordringer i hverdagen. Problemer med opmærksomhedsforstyrrelser, hyperaktivitet eller impulsivitet kan have konsekvenser for ens mulighed for at få hverdagen til at fungere, styre økonomien, gennemføre en uddannelse, overskue og planlægge arbejde, overholde tidsfrister osv.

 

Mestringsgruppen ”Et skridt videre” har fået sit navn, fordi den har til formål at hjælpe voksne med ADHD et skridt videre på vejen mod mestring af eget liv.

 

Gruppen er for personer, der har lyst til at udvikle sig gennem dialog med andre i samme livssituation. I forløbet vil der være fokus på erfaringsudveksling mellem deltagere samt mestring og styrke.

 

Mestringsforløbet indeholder ikke undervisning, behandling eller terapi, men bygger på en ligeværdig erfaringsudveksling mellem mennesker, der har et personligt kendskab til ADHD.

 

I gruppen kan du:

  • Få større viden om ADHD og hvordan det kan påvirke dit liv
  • Blive bevidst om egne ressourcer
  • Styrke troen på et godt liv med ADHD
  • Blive mødt med forståelse og accept
  • Få et netværk med andre voksne med ADHD

 

 

Gruppeforløbet

Gruppen består af 6 - 8 deltagere, der mødes én gang om ugen i 10 uger. Gruppemødet varer 2½ time og faciliteres af 2 frivillige gruppeledere.

 

Gruppeforløbet ”Et skridt videre” er blevet til i et samarbejde mellem ADHD Foreningen og Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark. Gruppeforløbet er bygget op over en fast dagsorden med følgende temaer:

 

Program:

Uge 1: Introduktion og kort om ADHD

Uge 2: Bliv ven med din ADHD

Uge 3: Struktur på din hverdag

Uge 4: Post og papirarbejde

Uge 5: Husarbejde

Uge 6: Økonomi

Uge 7: Kommunikation

Uge 8: Sociale relationer

Uge 9 og uge 10: Valgfrie temaer:

  • Arbejde og uddannelse
  • Parforhold
  • Forældrerollen

 

 

Bliv igangsætter

Vi søger løbende nye igangsættere. Måske har du erfaring fra andre selvhjælpsaktiviteter, men det er i højere grad dit personlige engagement, der tæller end personlige erfaringer og faglig viden. Det vi forventer, er, at du har tid og overskud samt evnen til at lytte samt, at du gerne vil lære nyt. For at blive igangsætter af en gruppe skal du først have gennemgået en igangsætteruddannelse. Vi tilbyder uddannelse, supervision, netværk for igangsættere, relevante foredrag og efteruddannelse.