Sorggruppe

Sorggruppe for efterladte pårørende

 

Denne sorggruppe er et tilbud til voksne pårørende, der uventet har mistet deres partner eller et andet meget tætstående familiemedlem ved død.

 

I en sorggruppe kan du mødes med andre, der også har mistet. Mennesker, der pludseligt har mistet et følelsesmæssigt nærtstående menneske, får ofte et chok og følelsen af at tæppet under dem er blevet revet væk. Dagligdagen bliver væltet totalt og livet føles som et uretfærdigt kaos. Derfor kan det være en støtte at mødes med andre, der har haft de samme følelser og oplevelser. I de andres fortællinger, kan du finde trøst og inspiration til, hvordan du kan håndtere de udfordringer, dit tab har givet dig.

 

Det er meget forskelligt, hvor længe det tager at komme over et pludseligt tab og igen at finde jordforbindelse. Derfor er det også vigtigt, at du i en sorggruppe er åben for de andre deltagers fortællinger og sorgprocess.

 

I gruppen kan du:

  • Få afløb for følelserne af uretfærdighed og sorg
  • Få støtte og opbakning til at håndtere praktiske gøremål, så din dagligdag kan opretholdes
  • Bearbejde dit tab

 

Hvis du vil med i en gruppe, skal du kontakte selvhjælpskoordinatoren i Frivilligcenteret.

Tilbuddet er gratis. Gruppestart og forsamtaler foregår efter aftale.

 

 

Bliv igangsætter

Vi søger løbende nye igangsættere. Måske har du erfaring fra andre selvhjælpsaktiviteter, men det er i højere grad dit personlige engagement, der tæller end personlige erfaringer og faglig viden. Det vi forventer, er, at du har tid og overskud samt evnen til at lytte samt, at du gerne vil lære nyt. For at blive igangsætter af en gruppe skal du først have gennemgået en igangsætteruddannelse. Vi tilbyder uddannelse, supervision, netværk for igangsættere, relevante foredrag og efteruddannelse.