Samtalegruppe for unge med stress

Samtalegruppe for unge med stress

Som ung i dag stilles du ofte over for en lang række udfordringer, forventninger og krav. Til tider kan det føles overvældende og føre til stress og selvværdsproblemer. Mange kan have en følelse af at stå meget alene med de tanker og følelser, som udfordringerne giver, og det kan være svært, at finde overblik og styrke til at navigere sig igennem dem.

 

Formålet med denne samtalegruppe er, at du som ung kan mødes med andre om de tanker og problematikker, der fylder.

 

I gruppen får du mulighed for at få inspiration, handlekraft, genkendelse og virkelighedstjek. Ved at høre de andre deltageres fortællinger, får du ny viden og færdigheder til at håndtere problemerne, får andre vinkler og erfaringer, nyt netværk og fællesskab.

 

Hvordan fungerer gruppen?

Gruppen består af max 6 unge i alderen 16 - 19 år, der mødes sammen med to frivillige voksne, der har mange års erfaring med at arbejde med unge.

 

Gruppen mødes én gang ugentligt i 8 uger. Der foregår ikke behandling eller terapi i gruppen, men det er derimod deltagernes egne erfaringer, der er i centrum.

 

Bliv gruppeleder i samtalegruppen

Vi søger i øjeblikket gruppeledere, der kan lede en samtalegruppe. Den består typisk af 4-8 børn i skolealderen og gruppen mødes 8 gange.

 

Måske har du en faglig baggrund som pædagog, børnepsykolog el. lignende, men det er ikke noget krav. Det er ligeså vigtigt, at du:

 

  • Kan lytte aktivt til børnene.
  • Kan lede gruppen med omsorg, så der skabes et trygt forum med rum til alle.
  • Har en naturlig, "blød" autoritet.
  • Er engageret og nærværende.

 

Henvend dig til selvhjælpskoordinatoren Barbara Diemi på barbara@frivilligcentergentofte.dk eller

tlf: 3940 4648 (ons, to, fre)

 

Vi glæder os til at høre fra dig.