Hemingway Club Onsdag

Hemingway Club Onsdag

Hemingway Club(HC) er et netværk for mænd over 60 år i Gentofte Kommune. Klubben mødes én formiddag om ugen og gennemfører aktiviteter af bred interesse for målgruppen.

Hemingway Club er en mandeklub med ambitionen om at skabe et fællesskab gennem aktiviteter, hvor mænd i 60+ alderen kan trives samt vedligeholde og udvikle deres sociale kompetencer, og derved bane vejen til det gode liv. Det er et tilbud om et lokalt, socialt fællesskab drevet af frivillige fra målgruppen.

HC er ikke en litterær klub, men karaktertræk som maskulinitet, eventyrlyst og nysgerrighed var alle repræsenteret hos Ernest Hemingway, deraf inspirationen til navnet.

Baggrunden for klubbens tilblivelse var et projekt mod ensomhed, tilbage i 2013. Frivilligcenter Gentofte startede et projekt, der havde til formål at udvikle en model for, hvordan man kunne forebygge og bekæmpede ufrivillig ensomhed blandt ældre mænd. Dette projekt ledte til etableringen af den første Hemingway Club. Klubben, der havde til huse i frivilligcentret, blev hurtigt en succes, så der allerede i efteråret 2014 måtte oprettes en venteliste til optagelse i HC. I 2021 kunne denne klub fejre otte års fødselsdag.

Hemingway Club Danmark er etableret primo 2019 som ”En selvejende institution” med det formål at fungere som overordnet paraplyorganisation for alle landets HC klubber.

I Gentofte afdelingen mødes klubben på mandage, tirsdage og onsdage fra kl. 09:30 til 11:30, hvor der hygges og snakkes om hvad der er sket siden sidst mens man drikker lidt kaffe og spiser en ostemad. Ofte er der også et kort foredrag, ture ud af huset eller der er valgt et aktuelt tema, som drøftes. Alle klubberne drives af seniorherrer, der arrangerer de ugentlige formiddagsmøder. I kølvandet på klubberne er der opstået en bred vifte af nye grupper, netværk og aktiviteter.

Der er i øjeblikket venteliste til at blive optaget i klubben. Ved interesse i at blive medlem kan man kontakte klubben direkte.

Du kan også læse mere om klubben og deres aktiviteter her: https://hemingwayclub.dk/

Læs mere her

Information

Tovholder
Mogens Røstbjærg
mogensr@privat.dk

Program

Status: 

Skriv dig op, hvis du vil modtage vores nyhedsbrev med aktuel information fra FCG og de mange medlems-foreninger i Gentofte

Copyright © 2022 – 2023 Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte - Design Mikael Hansen
magnifiercrossarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram