Sorggruppe

Sorggruppe

Vi planlægger opstart af en ny sorggruppe i løbet af 2019.


Når du har været udsat for tab


Vi kommer ikke gennem livet uden at blive udsat for kriser.


 • Det kan være en skilsmisse eller et forhold, der er gået i stykker

 • At du er blevet arbejdsløs

 • At du har mistet en, der stod dig nær

 • Sygdom hos dig eller din familie

 • Andre kriseudløsende faktorerVi reagerer forskelligt


Vi reagerer alle forskelligt og sorg er en følelsesmæssig og naturlig måde at reagere på, når vi mister

en person eller noget andet, som er værdifuldt for os. Vi føler os ensomme, frustrerede, kede af det, bange og måske afmægtige. Mange følelser kommer i spil, og vi kan være overvældede af disse følelser.


Sorgens faser


 • Erkendelse af tabet
 • Forløsning af sorgens faser
 • Tilegnelsen af nye færdigheder
 • Reinvestering af den følelsesmæssige energi/ny orienteringsfaseDet er godt at dele sorgen med nogen


Det er vigtigt at have nogen at dele sorgen med og allerbedst vil  det være, hvis familie eller venner kan træde til. Det er dog ikke altid, at man ønsker at involvere familie og venner, men hellere vil støtte sig til personer udefra.


I den situation kan Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte være en mulighed for dig. Vi tilbyder individuelle samtaler eller gruppeforløb, hvor du i eget tempo kan lette dit hjerte og tale med ligesindede.


I en sorggruppe kan  du mødes med andre, der også har mistet. Mennesker, der har mistet et følelsesmæssigt nærtstående menneske, får ofte et chok og følelsen af at tæppet under dem er blevet revet væk.  Dagligdagen bliver væltet totalt og livet føles som et uretfærdigt kaos.  Derfor kan det være en støtte at mødes med andre, der har haft de samme følelser og oplevelser. I de andres fortællinger, kan du finde trøst og inspiration til, hvordan du kan håndtere  de udfordringer, dit tab har givet dig.


Det er meget forskelligt, hvor længe det tager at komme over et  tab og igen at finde jordforbindelse. Derfor er det også vigtigt, at du i en sorggruppe er åben for de andre deltagers fortællinger og sorgprocess.


I gruppen kan du:


 • Få afløb for følelserne af uretfærdighed og sorg

 • Få støtte og opbakning til at håndtere praktiske gøremål,
  så din dagligdag kan opretholdes

 • Bearbejde dit tab


Hvis du vil med i en gruppe, skal du kontakte selvhjælpskoordinatoren barbara(at)frivilligcentergentofte.dk


Tilbuddet er gratis. Gruppestart og forsamtaler foregår efter aftale.

Bliv igangsætter

Vi søger løbende nye igangsættere. Måske har du erfaring fra andre selvhjælpsaktiviteter, men det er i højere grad dit personlige engagement, der tæller end personlige erfaringer og faglig viden. Det vi forventer, er, at du har tid og overskud samt evnen til at lytte samt, at du gerne vil lære nyt. For at blive igangsætter af en gruppe skal du først have gennemgået en igangsætteruddannelse. Vi tilbyder uddannelse, supervision, netværk for igangsættere, relevante foredrag og efteruddannelse.

Aktuelle grupper

Vi etablerer løbende nye selvhjælps- og interesse/motivationsgrupper. Kontakt selvhjælpskoordinatoren, hvis du vil være med i en gruppe.

Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte, Hellerupvej 24, 1, 2900 Hellerup, tlf. 39 40 46 48, kontor@frivilligcentergentofte.dk