Smart Recovery

Hvad er SMART Recovery?


SMART Recovery står for Self Management and Recovery Training. Det er et selvhjælpsprogram, som bliver ledet af frivillige facilitatorer i grupper på 4-8 personer.


SMART Recovery består af et 4-punkts program, hvor hvert punkt giver dig værktøjer, teknikker og strategier:


•Du får hjælp til at opbygge og vedligeholde motivation

•Du får redskaber til håndtering af trang

•Du lærer at håndtere tanker og følelser

•Du lærer, hvordan du skaber bedre balance i dit liv


SMART Recovery bygger på den holdning, at vi selv er ansvarlige for de valg, vi træffer – de gode såvel som de mindre gode!


Beslutningen om at ændre dit liv er din – kun du kan føre den ud i livet.


SMART Recovery-møder varer 1 ½ time ad gangen og finder sted ugentligt.Du er ikke alene. Mange mennesker kæmper med alvorlig vanedannende adfærd i løbet af deres liv, og det er oftest meget svært at komme ud af et misbrug og få de nye og sundere vaner til at vinde fodfæste.


SMART Recovery tilbyder gruppeforløb for mennesker, som har haft et misbrug og ønsker hjælp, støtte og inspiration til at håndtere deres afhængighed. Men hvad der virker for den ene person, er ikke nødvendigvis brugbart for en anden i samme situation. Derfor bygger SMART Recovery på dig og din rolle, dine valg er bestemmende for din vej til en adfærdsændring.


En del af forandringen er også at tale med andre i samme situation. I selvhjælpsgruppen bliver du hørt, set og forstået, og du kan få værdifuld inspiration og støtte fra de andre deltagere.


I gruppen møder du frivillige vejledere, som vi kalder facilitatorer. De er uddannet i metoden og sikrer trygge rammer for gruppen.


Der er tavshedspligt og fuld anonymitet i gruppen.Hvordan kommer jeg med i en gruppe?


Hvis du vil med i en gruppe, kanl du enten kontakte selvhjælpskoordinatoren i Frivilligcenteret, Barbara@frivilligcentergentofte.dk eller du kan bare dukke op tirsdag aften kl. 20-21.30 i Frivilligcentret.


Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte

Smakkegårdsvej 71

2820 GentofteSe i øvrigt tidspunkterne på følgende hjemmesider:


www.frivilligcentergentofte.dk og

www.smartrecoverydanmark.org


Tilbuddet er anonymt og gratis.


Vi glæder os til at høre fra dig og se dig til vores møder.