Værdighedsgruppe for Senhjerneskadede

Værdighedsgruppe for Senhjerneskadede

Værdighedsgruppen er et gruppetilbud for mennesker med senhjerneskade i Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal. Formålet med gruppen er, at skabe et trygt og frit rum, hvor deltagerne mødes med andre i samme livssituation.

Mennesker med en senhjerneskade er normalt udviklede personer, som pludseligt rammes af en hjerneskade. De hyppigste årsager er blodprop eller blødning i hjernen (apopleksi) og traumatisk hjerneskade efter f.eks. en traffikulykke.

Senhjerneskade kan ramme både kognitivt og fysisk – alle kan deltage i gruppetilbuddet. Det vil sige, du kan have udfordringer med bl.a.:

Hemiplegi
Dusartri/dysfagi
Hemianopsi/anopsi
Perceptionsforstyrrelser
Agnosi
Afasi
Neglekt
Opmærksomhedsforstyrrelser
Hukommelsesmæssige forstyrrelser
Problemer med planlægning/organisering
Apraksi
Anosognosi
Energi og udtrætning

Du er ikke alene.

I rapporten “Dataopgørelser vedrørende voksne med erhvervet hjerneskade” 2020 opgøres det at over 230.000 mennesker i Danmark lever med en erhvervet hjerneskade (også kaldet senhjerneskade).

Grupper oprettes løbende og efter behov, her i Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte. Værdighedsgruppen mødes den sidste torsdag i hver måned, kl. 15-17 på Hellerupvej 24.

Vil du være en del af gruppen eller kender du en?

Så kontakt Barbara Diemi, Selvhjælpskoordinator

Information

Tovholder
Barbara Diemi

Program

Status: 

Skriv dig op, hvis du vil modtage vores nyhedsbrev med aktuel information fra FCG og de mange medlems-foreninger i Gentofte

Copyright © 2022 – 2023 Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte - Design Mikael Hansen
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram